Jag heter Maria Johansson och jag arbetar med hästar och ryttare på heltid.

Jag har haft hästar som intresse sedan barnsben och började som elev på Ale-Jennylunds RK i Bohus, utanför Göteborg. Jag bodde under några år i Lidköping och ridklubben där bekostade min ledarutbildning och jag undervisade en del på ridskolan. Tillbaka i Bohus och Göteborg, så fortsatte jag att undervisa en hel del som vikarierande ridlärare på Jennylund, vid sidan om mitt ordinarie arbete. Jag har alltid haft en stor nyfikenhet på allt inom hästsektorn och det har medfört att jag provat på att träna och tävla inom flera grenar, som hoppning, dressyr, distansridning,  working equitation, bruksridning,  western....

2004 började jag åka regelbundet till Portugal för att lära mig deras ridkonst och kom där i kontakt med Working Equitation för första gången. Jag fick lära mig väldigt mycket av tränaren João Lynce. Att få rida hans välutbildade hästar, gav mig ett stort språng framåt i min ridutveckling.

Jag använder mig av tekniker från den gamla, klassiska skolan i dressyr och förkovrar mig oavbrutet. Det finns alltid mer kunskap att inhämta. Stort intresse har jag fäst vid gamla mästare, såsom  Guérnière, Podhajsky, Steinbrecht,  Oliveira m.fl.

 

                                

 

Jag arbetar gärna vid hand, med vanligt huvudlag och korta tyglar, samt med tömkörning och löslongering.

Min erfarenhet omfattar förutom många olika discipliner, en stor variation av hästraser. Jag är av den uppfattningen att man kan lära något från alla grenar inom sporten och  från olika former av arbete med häst.

Jag började rida in hästar när jag var 19 år och har sedan dess ridit in och startat upp ett stort antal hästar.  Ridit in och tränat hästar för treårstester, kvalité, bruksprov mm.

Jag tar emot hästar och ponnier för in - och tillridning och har under mina år i branschen, tagit emot flertalet Kallblod, SWB, Arab, Fullblod, Frieser, Camargue, P.R.E, Lusitano och ett antal andra raser. Har mycket erfarenhet av de Iberiska raserna.

Jag tränar elever i Dressyr ( Klassisk ), Working Equitation,  Garrocha, Arbete vid hand och Löst samt en liten del Beridet bågskytte.

                                                            Urco, Lusitanohingst, Garrocha          

                                                                       

Remton Grevagården, tömkörning innan bruksprov 2019

 

Urco, Lusitanohingst, Garrocha

Aramis Du Nord, Camarguehingst

Remton Grevagården 2019


                                                 Remton,  Grevagården, bruksprov 2019