Jag heter Maria Johansson och jag arbetar med hästar och ryttare på heltid.

Jag har haft hästar som intresse sedan barnsben och började som elev på Ale-Jennylunds RK i Bohus, utanför Göteborg. Jag har alltid haft en stor nyfikenhet på allt inom hästsektorn och det har medfört att jag provat på att träna och tävla inom flera grenar, som hoppning, dressyr, distansridning,  working equitation, bruksridning,  western....

Jag använder mig av tekniker från den gamla, klassiska skolan i dressyr och förkovrar mig oavbrutet. Det finns alltid mer kunskap att inhämta. Stort intresse har jag fäst vid gamla mästare, såsom  Guérnière, Podhajsky, Oliveira m.fl.

Jag arbetar gärna vid hand, med tömkörning och löslongering.

Min erfarenhet omfattar förutom många olika discipliner, en stor variation av hästraser. Jag är av den uppfattningen att man kan lära något från alla grenar inom sporten och  från olika former av arbete med häst.

Jag tar emot hästar och ponnier för in - och tillridning och har under mina år i branschen, tagit emot flertalet Kallblod, SWB, Arab, Fullblod, Frieser, Camargue, P.R.E, Lusitano och ett antal andra raser. Har mycket erfarenhet av de Iberiska raserna.

Jag tränar elever i Dressyr ( Klassisk ), Working Equitation och Beridet Bågskytte. 

( På senare år har jag även börjat med körning och jag har Nordsvenskar för det ändamålet! )

 

Remton Grevagården 2019

Urco, Lusitanohingst

 


Aramis Du Nord, Camarguehingst

Remton Grevagården 2019